Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Η αυτογνωσία και πως ατσαλώνει ο χαρακτήρας του ανθρώπου.

Τα παρακάτω αποτελούν απλά περιγραφή των αποτελεσμάτων εσώτερων αγώνων ολοκλήρωσης της ψυχής η οποία μπορεί να γίνει τέλεια ΜΟΝΟ διαμέσω της Κλίμακας της Ορθοδοξίας και ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΤΡΟΠΟ. Οι δρόμοι των ανατολικών διδασκαλιών κρύβουν επικίνδυνα μονοπάτια στα οποία είναι εύκολο να στραβοτιμονιάσει το καράβι που λέγεται ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

Για να φτάσεις στην αυτογνωσία απλά διαλλέγεις ποιος είναι ο εαυτός σου που είναι ο ιδανικός για εσένα και φροντίζεις στη συνέχεια να τον στολίζεις ΣΥΝΕΧΩΣ. Φροντίζεις να επιλέξεις την κατάσταση εκείνη που σου αρέσει να ζεις και αν αυτή στοχεύει να μην πληγώνεις και να μην πληγώνεσαι τότε αποκτάς εσωτερικές δυνάμεις οι οποίες είναι το στήριγμα της ζωής.

Η αυτογνωσία και οι εγωκεντρικές τακτικές δεν συμβαδίζουν. Αν υπάρχει εγωισμός τότε θεωρείς ότι έχεις επιλέξει τον ΤΕΛΕΙΟ εσώτερο εαυτό και ΠΟΤΕ δεν θα φτάσεις στην αυτογνωσία, αλλά θα συνεχίσεις σε πορεία η οποία θα ειναι μια κατάσταση τυχαία. Θα είναι τυχαία γιατί τα μαθήματα της ζωής θα σε οδηγήσουν σε τυχόν αναθεωρήσεις και αν δεχθείς ισχυρά χτυπήματα, τότε θα αυτοταπεινωθείς και στη συνέχεια θα αποβάλλεις τον εγωισμό.

Ο εγωισμός προκαλεί θόλο στην έρευνα του εσώτερου εαυτού. Η ταπείνωση δεν έρχεται αρχικά αλλά οδηγός προς αυτήν είναι η σεμνότητα, η μετριοφροσύνη και στη συνέχεια έρχεται η ταπεινοφροσύνη και η ταπεινότητα.

Αφήνεις τον εαυτό σου να ανεμοδέρνεται ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ μήπως δεν γίνει αποδεκτός από τους άλλους και αποκτάς ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Στην πορεία της ζωής επιλέγεις τον εαυτό που ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΑΠΑ. Αν το πετύχεις σταδιακά θα φτάσεις σε μια κατάσταση που θα απολαμβάνεις την ευαισθησία της ψυχής, θα νιώθεις δηλαδή περισσότερο την αγάπη, θα συγχωρείς του άλλους για ότι σε έβλαψαν και τελικά δεν θα πληγώνεσαι αφού με την συγχώρεση δεν τρέφεται ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΟΣ και κλείνουν ΑΝΩΔΥΝΑ οι πληγές.

Έτσι τελικά παύεις να πληγώνεσαι σταδιακά γιατί γνωρίζεις κάθε αδυναμία σου.

ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ μήπως δεν αρέσεις αφού έχεις όπλα στην πορεία της ζωής σου την ελπίδα την αγάπη και την υπομονή. Στέκεις με περισσή περηφάνια της καθαρής καρδιάς και αντιμετωπίζεις τους άλλους οι οποίοι ως αποτέλεσμα της αγάπης που δείχνεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε αγαπούν και αφού εσύθ δεν τους βλάπτεις τότε είναι επώμενο να μην θέλουν να σε βλάψουν και αυτοί.

Μετά από όλα αυτά δεν μπορείς να ζήσεις τις οδυνηρές καταστάσεις αφού δεν έχεις επιλέξει την αδυναμία της αποστροφής στον πόνο αλλά ΤΟΝ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΣ πια έχοντας ΑΤΣΑΛΩΘΕΙ με την εσώτερη εκείνη δύναμη η οποία σου προκαλεί απλά μία θλίψη πια για αυτό που βιώνεις και ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΝΟ. Δεν εκλιπαρείς επίσης για στάλες αγάπης αλλά αποδέχεσαι την ελάχιστη εώς καθόλου ή όση αγάπη έχεις καταφέρει να εμπνέεις στους γύρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου